براساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ درصد کاهش پیدا نموده است.
به گزارش آرمان ایران، بانک مرکزی به منظور محاسبه تاخیر بدهیها شاخصهایی را تحت عنوان «شاخص تاخیر تادیه» در اختیار محاکم قضایی قرار میدهد تا ملاک کاهش ارزش پول قرار بگیرد و در دادگاهها از آن استفاده شود.
اما این روزها عدهای با استفاده از جداول این شاخصها که در اختیار نهاد قضایی قرار میگیرد، اقدام به محاسبه تورم میکنند و نتیجه میگیرند مثلا رکورد تورم ۸۰ ساله شکسته شده است. چندی پیش نیز رسانه اکوایران همین اشتباه را انجام داده بود. چند روز پیش نیز روزنامه هممیهن اقدام به این عمل نادرست کرده بود.
اما طنز ماجرا آنجاست که داوود سوری اقتصاددان و عبدالناصر همتی رئیس سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که باید بهتر از بقیه بداند با شاخص تاخیر تادیه نمیتوان تورم محاسبه کرد، نشستند و برای روزنامه هممیهن این را تجزیه و تحلیل هم کردهاند!
غمانگیز است که شاید یک دانشجوی اقتصاد هم بداند تورم اساسا از طریق محاسبه افزایش هزینه مصرف خانوار براساس سبد مصرفی سال پایه صورت میگیرد و با اعداد بدست آمده از جداول شاخص تاخیر تادیه میتواند متفاوت باشد.
بانک مرکزی نیز اخیرا در جوابیهای به این ادعای نادرست واکنش نشان داد که قسمتی از آن در ادامه میآید:
استناد به شاخص تاخیر تادیه دین و اعلام آن به عنوان رکوردشکنی ۸۰ سال تورم در دولت سیزدهم علی رغم آنکه براساس آمار مرکز آمار ایران و همچنین گزارش های بانک مرکزی، روند کاهشی نرخ تورم نقطه به نقطه و دوازدهماهه در دولت سیزدهم کاملاً مشهود و قابل توجه است، نظری غیرواقعی و غیرکارشناسی بوده که به نظر میرسد در راستای مخدوش نمودن اذهان عمومی در مورد سیاستها و اقدامات انجام گرفته برای مهار و کنترل تورم بیان شده است.
به منظور تنویر افکار عمومی به آگاهی میرساند براساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ درصد کاهش پیدا نموده و به سطح کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است که نشان میدهد گمانه زنیهای صورت گرفته در خصوص نرخ تورم بانک مرکزی کاملا غیرواقعی و مغرضانه بوده است.
انتهای پیام/